Een diepvriesloods is een hoogtechnologisch gebouw waar een zeer specifieke knowhow mee gemoeid is. Door jarenlange ervaring beschikt Alheembouw op dit terrein over ruime expertise. Onze kennis reikt voor elk project specifieke oplossingen aan zodat wij in de opbouw, binnen de vooropgestelde termijnen, de hoogste kwaliteitsgaranties garanderen.
Door onze brede ervaring in de industriebouw hebben we mooie referenties opgebouwd. Net zoals bij kantoorbouw stellen opdrachtgevers vandaag steeds hogere eisen. Een goede opvolging en respect voor timing, budgetbewaking en flexibiliteit zijn voor ons belangrijke punten van aandacht alsook het aanbieden van de meest elegante bouwtechnische oplossingen.
De corporate identity van bedrijfskantoren heeft de laatste tien jaar een grote sprong gemaakt. Kantoorgebouwen zien er steeds aantrekkelijker uit. Nieuwe werkvormen zoals Work Place Innovation (WPI) of Unchained Working vragen veelal om een in het oog springend architectonisch ontwerp. Zowel naar exterieur als naar interieur. Sleutelbegrippen zijn comfort en flexibiliteit. Het spreekt voor zich dat een gedegen bouwopvolging en een tot in de puntjes verzorgde afwerking in dit verhaal onontbeerlijk zijn. Alheembouw weet zich op dit domein zeer sterk te profileren.
Steeds meer autonome gemeentebedrijven gaan op zoek naar betrouwbare privépartners om aan stadsontwikkeling te doen. Hierdoor krijgen <i>stadskankers</i> nieuw leven en wordt de stad weer een aangename plek om te wonen, te werken en te recreëren. Alheembouw focust zich meer en meer op dergelijke projecten waarvoor we de kennis ruimschoots in huis hebben. In Ieper, Wervik, Hooglede en Oudenaarde werken we aan een kwalitatieve invulling van architectuur en publieke ruimte. We gaan voor diepte en inhoud en samen met de publieke actoren bundelen we onze kennis en middelen voor de realisatie van gemeenschappelijke projecten.
Residentiële bouwwerken maken steevast deel uit van ons orderpakket. Bij al onze opdrachten denken wij van bij de start mee met de bouwheer. In overleg kiezen wij steeds voor de meest gunstige bouwmethode. Bouwkundige details volgen wij op de werf minutieus op. Onze duurzame aanpak laat niets aan het toeval over, ze respecteert de vooropgestelde budgetten en termijnen. Elk bouwproject van Alheembouw krijgt de uitstraling die het verdient.
Alheembouw bezit alle kennis nodig voor het aanbieden van een totaalproject. Voor Alheembouw is een totaalproject meer dan de som van de delen. Wij verzorgen uw totaalproject in samenwerking met onze vaste partners-onderaannemers. De klant heeft slechts 1 contactpersoon en dit is tijd- en geldbesparend. Zowel kleine als grote projecten behoren tot de mogelijkheden. Op basis van uw ideeën stellen we een plan voor, voorzien wij in alle nodige werken, zoeken we naar de meest gunstige bouwmaterialen en leveren uw project turn-key af.
Meer dan ooit geniet de zorgbouw grote aandacht, onder meer door de snelle vergrijzing en voortgang van de wetenschap. Daarbij denken we aan ziekenhuizen, maar evenzeer aan allerlei woonvormen zoals zorghotels, woonzorgcentra, assistentiewoningen, rust- en verzorgingstehuizen. Feit is dat de zorg volop in beweging is en de bouwvormen snel mee evolueren naar comfort en lay-out. Met belangstelling volgt Alheembouw deze ontwikkelingen op de voet om onze expertise gerichter en sterker uit te bouwen.
De laatste jaren zijn we meer en meer actief in de scholen- en campusbouw. Er wacht de onderwijssector tal van nieuwe uitdagingen. <i>DBFM Scholen van Morgen</i> zal tussen vandaag en 2016 over heel Vlaanderen maar liefst 200 schoolgebouwen ontwerpen, financieren en bouwen. Deze bouwcampagne is verspreid over alle netten en dit voor een totale projectwaarde van 1,5 miljard euro. DBFM is een specifieke invulling van een publiek- private samenwerking.