Over Alheembouw
Historiek
Kwaliteitslabels & Personeelsbeleid
Nevenbedrijven

MISSIE

Onze missie is te zorgen voor een gezonde en solide bouwonderneming. We willen in onze sector een kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare bouwpartner zijn met aandacht voor mens, milieu en leefomgeving.

VISIE

Alheembouw onderscheidt zich door zijn uitstekende bouwkwaliteit en een tot in de puntjes verzorgde dienstverlening. Om dit doel te bereiken hanteren wij een transparante overlegstructuur. Korte communicatielijnen, kennisuitwisseling en een team van loyale en vakkundige werknemers maken van Alheembouw een toekomstgericht bedrijf. Bij elke bouwopdracht kiezen wij voor de meest innovatieve en creatieve oplossingen. Wij streven er naar de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Wij onderhouden een duurzame band  met onze opdrachtgevers, onderaannemers en leveranciers.
Alheembouw kiest voor een persoonlijke aanpak en een op maat gesneden begeleiding van uw projecten!

ONZE WAARDEN

Het streven naar perfectie is voor Alheembouw een belangrijke waarde die op vier hoekstenen rust. Enerzijds is er de passie voor uitmuntendheid, die tot uiting komt in onze liefde voor schoonheid en vakmanschap. Anderzijds zijn er de ethische principes, ze creëren een waarde op termijn en richten zich op duurzaamheid, innovatie, maar evenzeer op openheid, teamspirit  en de ontwikkeling van onze medewerkers.

  • Uitmuntendheid

Wij hanteren de hoogste standaarden op het vlak van professionaliteit en uitvoering. Ons vakmanschap is gefocust tot het kleinste detail. Bij Alheembouw is er de gedeelde passie voor kwaliteit.

  • Duurzaamheid

Steeds zoeken wij naar nieuwe oplossingen om onze opdrachtgevers nog betere oplossingen aan te bieden. Een hedendaags bouwbedrijf is ook een kennisbedrijf. Wij kiezen zorgvuldig onze bouwmaterialen met de kleinste footprint.

  • Teamspirit

Alheembouw is een teamgebeuren! De collectieve insteek van onze medewerkers vormt een grote en belangrijke meerwaarde voor onze onderneming.

  • Open geest

Wij geloven dat een open dialoog, respect en uiteenlopende opvattingen leiden tot duurzame constructieve en creatieve oplossingen.


ALBERIC HEEMERYCK: STICHTER EN WEGBEREIDER

De basis van Alheembouw werd gelegd in 1970 door Alberic Heemeryck naar wie het bouwbedrijf is genoemd. Aanvankelijk stortte hij zich vanuit de Penninckstraat in Oostnieuwkerke (Staden) op verbouwings-  en nieuwbouwprojecten. Maar algauw kwamen door zijn goede reputatie nieuwe opdrachtgevers aankloppen.

In 1982 bouwde hij zijn eerste appartement en kocht hij zijn eerste kraan. Onder zijn bestuur werd de kiem gelegd voor de succesvolle onderneming die Alheembouw vandaag is.

 

JOHAN HEEMERYCK: NIEUW ELAN, NIEUWE UITDAGINGEN

Wanneer de jongste zoon van Alberic in 1982 in het bedrijf komt, krijgt hij algauw de smaak te pakken en ontpopt zich tot een gedreven opvolger. In 1988 neemt Johan Heemeryck de fakkel van zijn vader over en geeft hij de groep Alheembouw een nieuw elan.

Het bedrijf ontplooit zich in de private en de publieke sector als duurzame bouwpartner. Onder zijn beleid breiden de orders zich gestaag uit. Zo vinden talloze grootindustrieën de weg naar Oostnieuwkerke en bouwt Alheembouw vandaag diepvriesloodsen en fabriekshallen. Maar ook scholen, zorgomgevingen, publieke gebouwen, kantoren, culturele centra en PPS-projecten behoren tot de vele uitdagingen van Johan Heemeryck en zijn team.
Benevens de bouwactiviteiten weet Alheembouw zich sterk sociaal te verankeren in eigen streek.


Bij elk project demonstreren wij als bouwbedrijf onze meerwaarde en legitimeren wij onze positie op de bouwmarkt. Alheembouw hecht daarbij groot belang aan een open en toekomstgerichte bedrijfsvoering gesteund op kwaliteit, veiligheid en met de focus op een dynamisch en motiverend personeelsbeleid.


KWALITEITSSTREVEN & VEILIGHEID

Alheembouw beschikt over een Getuigschrift van Erkenning klasse 8 categorie D.

Een erkenning die berust op onze ruime knowhow in de bouwwereld. Het attest kwaliteitsmanagementsysteem (NBN en ISO 9001: 2008) geeft aan dat we op een doelmatige manier producten en diensten leveren.
Inzake veiligheid op de werven voert Alheembouw een doorgedreven preventiebeleid waarvoor we OHSAS 18001 zijn gecertificeerd. We hanteren volgens de regels een sluitend veiligheidsbeheersysteem en treden op de werven proactief op inzake risicobeheersing.

 

MOTIVEREND WERKKLIMAAT

Mensen maken de onderneming, mensen maken het verschil. Hier ligt de slagkracht van ons bouwbedrijf.
Alheembouw kiest daarom voor een dynamisch personeelsbeleid. Medewerkers ontplooien en ontwikkelen zich binnen de onderneming. Cursussen en bijscholingen scherpen kennis en kunde voortdurend aan. Ontplooiing en vorming garanderen bedrijfsbetrokkenheid en loyauteit. 
Het nieuwe werken krijgt bij Alheembouw zijn plaats.


A-Construct

A-Construct opereert in Noord-Frankrijk en is ontstaan vanuit Alheembouw. Het richt zich op de nichemarkt van middelgrote bedrijven. A-Construct levert projecten sleutelklaar af en begeleidt de opdrachtgever tijdens het hele bouwtraject. Het bouwbedrijf zorgt voor ontwerp, realisatie, maar evenzeer voor de upgrading van projecten. Dankzij diepgaande kennis en projectcoördinatie, biedt het de beste bouwkundige oplossingen aan.

 

Betocor

Betocor is ruim 25 jaar specialist op het vlak van op maat gegoten industriële betonvloeren. Met een afzet van meer dan 400.000 m² per jaar profileert het bedrijf zich als dé specialist op dit domein. Betocor beschikt over een modern en uniek machinepark voor het gieten van supervlakke vloeren.

 

De Steenoven

De Steenoven ontwikkelt en coördineert bouwprojecten. Het vastgoedbedrijf genereert doorgedreven concepten op residentieel en industrieel gebied. Daarnaast bezit het een grondige kennis van de markt. Er wordt een transparant beleid gevoerd: van voorstudie tot oplevering, van aankoop tot verhuur.Alheembouw ging sportief… en we hebben het goed gedaan!

 

 

Project in de kijker

Een spontane sollicitatie is steeds welkom, ook wanneer er op dit ogenblik geen vacatures zijn die aansluiten bij jouw profiel. 

Je kan de personeelsdienst bereiken via personeel@alheembouw.be.