Back to top

Nieuwe Delhaize opent z'n deuren.

Delhaize opent maandag als eerste de deuren op de vernieuwde winkelsite aan de watertoren langs de Maalse Steenweg. Hun oude gebouw op dezelfde locatie ruimt plaats voor vier nieuwe winkels. “De hele buurt wordt een stuk netter dankzij dit nieuwe project”, zegt promotor Dirk Oyaert.

Op de terreinen van watermaatschappij TMVW en Delhaize, aan het kruispunt van de Maalse Steenweg met de Schaakstraat, is de eerste opening binnenkort een feit. Supermarkt Delhaize opent maandag de deuren van een gloednieuw filiaal van 2.300 vierkante meter. Het is de meest moderne Delhaize van ons land, met brede rayons, daglicht via koepels op de groenten- en fruitafdeling, nieuwe ateliers, elektronische prijsaanduidingen en kassa’s waar je zelf je rekening kan printen. Je kan bij de winkel je elektrische wagens of fietsen opladen en de energie die naar de koeling van de frigo’s gaat wordt opnieuw gebruikt voor de verwarming van de winkel. Er is een parking voor 134 wagens. “Klanten zullen even hun weg moeten zoeken, want de winkel is toch 200 vierkante meter groter dan de huidige vestiging in Sint-Kruis”, zegt Roel Dekelver van Delhaize. “Er ligt ook meer nadruk op verse producten en vlot winkelen.”

De oude Delhaize-winkel sluit morgen de deuren. Zowel vandaag als morgen krijg je er als klant 30 procent korting op je aankopen. “Begin januari gaat dit gebouw tegen de vlakte”, zegt promotor Dirk Oyaert. Hij kocht oorspronkelijk de lege terreinen van TMVW aan de watertoren. Via een ruildeal met Delhaize is er nu een nieuwe supermarkt op diezelfde terreinen, en komen er vier winkels van 1.000 vierkante meter op de plaats van de huidige Delhaize. “De interesse voor die panden is groot”, zegt Oyaert. “Maar er zijn nog geen contracten getekend.” Een van de gegadigden is McDonald’s, die op dezelfde site een pand moet verlaten omdat de concessie verloopt. “Het is natuurlijk een topligging. Bovendien willen veel retailers graag dicht bij een supermarkt zitten”, zegt Oyaert. “Dit is een echt winkelgebied. Het zal er vooral netter uitzien.”

Parking

Na de afbraak van de oude Delhaize zal het ongeveer een jaar duren vooraleer de nieuwe winkelpanden klaar zijn. Dat betekent dat begin 2019 de nieuwe winkels zouden kunnen openen. De ingangen van de winkels zijn gericht naar de parking bij de Maalse Steenweg. De watertoren blijft zijn functie behouden. Vanaf midden 2020 gaan McDonald’s en het Q8-tankstation tegen de vlakte om de rest van de parkeerplaatsen (121 plaatsen) te kunnen realiseren. (bron: hln)

Retail

Wenst u meer info over Retail-projecten?
Neem gerust contact op met ons of neem een kijkje op volgende pagina.