Back to top

TMVW Brugge onder de sloophamer

De bewoners van Sint-Kruis moesten onlangs afscheid nemen van een vertrouwd buurtbeeld. De kantoren van TMVW gaan tegen de grond, alleen de watertoren blijft.

De gebouwen waarin jarenlang de diensten van TMVW in Brugge gehuisvest waren, gaan onder de sloophamer. Het zijn de eerste die sneuvelen volgens het in 2015 opgemaakte masterplan voor de site.

'Alleen watertoren blijft getuige van jarenlang vertrouwd beeld in Sint-Kruis.'

Binnenkort verrijst daar een nieuwe Delhaize met een oppervlakte van 2.300 vierkante meter. Na afronding wordt de verhuizing van de oude naar de nieuwe winkel ingepland, waarna ook het huidige Delhaize-warenhuis tegen de vlakte gaat. Daar komen vervolgens vier nieuwe winkels met oppervlaktes van 800 tot 1.100 vierkante meter. In een latere fase verdwijnt ook het McDonald's restaurant en het Q8-tankstation ten voordele van extra parkeergelegenheid.

Zodra alles rond is, vermoedelijk in 2020-2021, zal het vernieuwde winkelpark beschikken over 318 autostaanplaatsen. Van het vertrouwde beeld zal uiteindelijk alleen de watertoren overeind blijven staan. (De Standaard - ddj)