Back to top

Verkor Gigafactory

Verkor richt zich op de grootschalige industrialisatie van lithium-ion batterijen - een ambitieus project dat fase voor fase van start zal gaan. De eerste daarvan is de oprichting van het Verkor Innovation Centre (Grenoble), waarmee het Verkor-avontuur van start gaat, gevolgd door de bouw van een Gigafactory (Duinkerke).

De Verkor Gigafactory zal zich profileren als ‘s werelds modernste en efficiëntste Gigafactory dankzij de data-architectuur en een ongekend niveau van industriële digitalisering. De GME (Groupement Momentané d’Entreprise) ALB France / Willy Naessens France staan in voor de realisatie van de wind- en waterdichte gebouwen. In de laatste week voor het kerstverlof werden de eerste kolommen van de Gigafactory geplaatst..

Project details

Bouwplaats: 
Duinkerke
Bouwheer: 
Verkor
Project startdatum: 
oktober 2023
Bouwperiode: 
In uitvoering
Bruto oppervlakte: 
120.000 m2

Project description

Gebaseerd op de innovaties uit het Verkor Innovation Centre zal de Verkor Gigafactory een jaarlijkse productiecapaciteit hebben van 16 GWh aan lithium-ion batterijen. Dat is genoeg om 300.000 elektrische voertuigen uit te rusten en meer dan 1.200 directe banen te creëren. Deze productie komt overeen met de groeiende vraag in Europa naar batterijen voor e-mobiliteit en stationaire opslag.