Back to top

Agristo investeert 20miljoen euro in nieuw gebouw.

Amper enkele maanden nadat de tweede productielijn in gebruik werd genomen, tekent Agristo in Wielsbeke alweer voor een nieuwe investering met een tegenwaarde van liefst 20 miljoen euro. Dit maal gaat het om de bouw van een tweede hoogbouwtoren en uitbreiding van de opslagcapaciteit, een gevolg van de grote marktvraag naar de producten. Tegen de zomer wil Agristo in de tweede productielijn de 2 ploegen en vaste nacht ook uitbreiden naar een weekendploeg, goed voor enkele tientallen nieuwe jobs.

Het gaat hard bij Agristo, specialist in diepvries aardappelproducten en aanvullend lekkers. Naast het reeds bestaande volautomatisch hoogbouw-diepvriesmagazijn komt er een nieuw hoogbouwmagazijn, uitgerust met een modern transportsysteem en acht kraangangen. Het expeditiegedeelte krijgt ook een uitbreiding en wordt gekoppeld aan het beheer- en besturingssysteem van het hoogbouwmagazijn. Agristo doet daarvoor opnieuw beroep op Alheembouw en Dematic, die eerder ook al instonden voor de bouw van de bestaande infrastructuur op de site. Met deze nieuwe investering wil Agristo een antwoord bieden op de hoge servicevereisten van zijn klanten.

Deze zomer wil Agristo ook nog een versnelling hoger schakelen in de tweede productielijn. Concreet betekent het dat er in deze fase wordt gezocht naar 35 nieuwe medewerkers in diverse functies. (bron: Focus-WTV en madeinwest-vlaanderen)

Diepvries & Hoogbouw

Wenst u meer info over diepvries- of hoogbouwmagazijnen?
Neem gerust contact op met ons of neem een kijkje op volgende pagina.