Back to top

Scholen

De afkorting DBFM staat voor Design - Build - Finance - Maintenance. Het gaat om een speciale vorm van Publiek-Private Samenwerking waarbij Alheembouw samengewerkt met de overheid voor zowel het ontwerp, de bouw, de financiering als het onderhoud van de gebouwen.

Het is dus een geïntegreerde contractvorm. Zo krijgt de opdrachtnemer maximale ruimte om zijn kennis en creativiteit toe te passen.

DESIGN

Alheembouw staat in voor het ontwerp van de infrastructuur. Binnen de grenzen van de duidelijke specificaties van de overheidsinstantie krijgen we de vrijheid om een weldoordacht, innovatief en creatief ontwerp te maken. Alheembouw doet hiervoor beroep op diverse gerenommeerde architectenbureaus, met ervaring en specialisatie volgens de aard van het project.

BUILD

Na het ontwerp staat Alheembouw ook in voor de effectieve realisatie van bouwwerkzaamheden. Naast zijn eigen personeel kan Alheembouw ook steeds beroep op hun gekwalificeerde onderaannemers waarbij Alheembouw steeds als aanspreekpunt fungeert voor de bouwheer.

FINANCE

Als solide en solvabele partner kunnen we de financiering van grotere projecten gerust voor onze rekening nemen.

MAINTENANCE

Na de oplevering blijft Alheembouw verantwoordelijk voor het onderhoud van de infrastructuur. Vanaf het ontwerp wordt rekening houden met het toekomstige onderhoud oor het gebruik van duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen. Alheembouw beschikt over een eigen afdeling die volledig instaat voor het onderhoud van de gebouwen.

DBFM-projecten