Back to top

BEN-nieuwbouw en internaat voor het Sint-Lodewijkscollege

"Een meerwaarde voor Brugge en zijn studenten", Omschrijft directeur Koen Seynaeve de nieuwbouw op de site van het Sint-Lodewijkscollege.

Slechts 14 maanden (start bouwwerken: januari 2020) had Alheembouw nodig om een nieuwe landmark te realiseren op dezelfde plaats waar het voormalige gebouw - dat in slechte staat verkeerde - werd gesloopt.

Het nieuwe gebouw huisvest de bestaande functies van het gesloopte gebouw én het internaat. Op het gelijkvloerse volume bevinden zich twee polyvalente ruimtes en vier STEM-klassen. Het internaat telt 70 kamers - inclusief patio en ontspanningsruimtes - verdeeld over de vier bovenste bouwlagen.

De bouwheer benadrukte de prima verstandhouding van het bouwteam bestaande uit Alheembouw - Groep III Architecten - Cobe Ingenieurs (stabiliteit) en Boydens Engineering (technieken) als basis voor een geslaagd en plezant bouwtraject.

Door middel van een performante schil, intelligente zonwering (lamellen op het gelijkvloers, screens op de verdiepingen) en innovatieve technieken is het gebouw energieneutraal. Onder het projectgebied bevindt zich een BEO-veld om via een warmtepomp en convectoren te voorzien in de nodige verwarming of verfrissing. PV-panelen op het hoogste platte dak dekken het verbruik van de warmtepomp en een warmtepompboiler zorgt voor warm water in de douches.

"De pluimen die Alheembouw op zijn hoed krijgt gestoken voor dit project zijn te danken aan projectleider Simon Devos en werfleider Niels Leeman", besluit Pieter Vandenberghe, directeur DBFM Alheembouw.