Back to top

Bierkasteel breidt al meteen uit

Het Bierkasteel in Izegem heeft nog maar net de deuren geopend of er wordt al een uitbreiding ingepland. De brouwerij annex museum en Horeca-centrum werd afgelopen zomer officieel in gebruik genomen. Nu volgt al meteen een bijkomende investering van 500.000 euro. De keuken brasserie wordt verbouwd, er komt een nieuwe keuken in foederzaal (enkel voor catering events) alsook een nieuwe bar. De look & feel van de brasserie wordt ook doorgetrokken naar de foederzaal.

Omdat je geen eieren kan bakken zonder ze ook te breken, zal de brasserie tijdelijk (december) dicht zijn. Geen nood echter want tijdens de werken wordt een pop-up restaurant geopend alsook een “Bierhutte” op de patio van de nieuwe brouwerij. Winterse sfeer en diverse bedrijfsevents blijven dus de rode draad vormen.

Xavier Van Honsebrouck van de gelijknamige brouwerij tekende voor een mega investering met de verhuis van de brouwerij van Ingelmunster naar Izegem, even verderop. Hij zette er niet alleen een state-of-the art brouwerij neer, maar zorgde ook voor een belevingscentrum rond de brouwerij. Vandaar de naam Bierkasteel.