Back to top

Cosucra investeert 35 miljoen

Het is een grote investering die het bedrijf Cosucra net heeft afgerond, gevestigd in Warcoing (Pecq). In totaal: 35 miljoen euro en de creatie van ongeveer 40 banen om zijn leidende positie in de erwt-eiwitmarkt te vestigen.

Een eiwit voor vegetarische burgers

De nieuwe infrastructuur stelt Cosucra in staat zijn productiecapaciteit te vergroten. Het doel is om aan de groeiende vraag in de Verenigde Staten te voldoen. Erwteneiwit wordt gebruikt voor het maken van veggie burgers.

"Om de investeringen die we zojuist hebben gedaan te verzachten, is het beter om een goed marktaandeel te hebben in de Verenigde Staten omdat het een bloeiende markt is, zegt Jacques Crahay, baas van Cosucra. Dit des te meer omdat we een concurrent hebben die naar Canada verhuist."

Het bedrijf gaf er echter de voorkeur aan zich te concentreren op export vanuit Europa in plaats van een nieuwe fabriek aan de overkant van de Atlantische Oceaan te bouwen. Dus opende ze simpelweg een verkoopkantoor in Chicago om contact met haar klanten ter plaatse mogelijk te maken.

Niet bang voor Donald Trump

De huidige moeilijke zakelijke omgeving met de Verenigde Staten maakt Jacques Crahay niet echt zorgen. "Ik denk niet dat industriële producten zoals eten direct het doelwit zijn van de maatregelen van Donald Trump," zegt hij. "Vandaag hebben we het over staal, morgen kan het Roquefort zijn." Dit weerhoudt ons echter niet om erover na te denken en als het risico op een dag werkelijkheid wordt, zullen we ons moeten heroriënteren. "De wereld is enorm."

Het bedrijf Cosucra is van plan verder te werken en erwteneiwitten te bestuderen. "Het doel is om uiterst geavanceerde applicaties te vinden". Op de lange termijn denkt Cosucra vooral aan het beginnen met babyvoeding of een hyper-gespecialiseerd dieet.

Industriebouw

Wenst u meer info over industriebouw?
Neem gerust contact op met ons of neem een kijkje op volgende pagina.