Back to top

Minister Crevits toetert schooljaar op gang

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft het nieuwe schooljaar al toeterend op gang getrokken in de Vrije Basisschool De Peereboom in Ledegem.

Voor bijna 1,2 miljoen leerlingen en 164.000 personeelsleden uit meer dan 3500 scholen ging het nieuwe schooljaar maandagochtend van start. Veel geeuwende mondjes en kleine ogen, maar minstens evenveel dolenthousiaste kinderen op deze eerste schooldag.

De leerlingen van De Peereboom werden getrakteerd op een bezoekje van minister Crevits die kort na acht uur aankwam met de fiets. Daarmee benadrukte ze meten dat ze werk wil maken van veilige schoolomgevingen, een boodschap die ook directeur-generaal van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen Lieven Bouve bracht.

 

Dat de minister naar Ledegem ging was allerminst toevallig want de school krijgt een nieuw gebouw en Crevits mocht de meiboom plaatsen op de ruwbouw. Ook dat is een punt waar de minister hard op inzet, namelijk zorgen voor een betere infrastructuur waarbij de Vlaamse overheid zorgt voor de nodige financiële ondersteuning.

Maar in Ledegem waren het toch vooral de kinderen en de leerkrachten die in de kijker werden gezet door de minister. Ze sprak ook haar dank uit aan alle leerkrachten. "Je hebt als leerkracht een hoog IQ nodig en een goed EQ, maar ook een goed opgeladen accu", zei ze met een kleine woordspeling. Daarna mocht ze met een grote toeter het nieuwe schooljaar op gang trekken. Alle kinderen toeterden mee met de minister alvorens naar hun klasjes te gaan. (bron: focus/wtv)