Back to top

Nationale en internationale erkenning voor de Egied Van Broeckhovenschool

De realisatie van de Egied Van Broeckhovenschool - het eerste project binnen het projectspecifieke DBFM-scholenbouwprogramma van de Vlaamse Regering - is een veelbesproken onderwerp binnen het onderwijslandschap en geniet nationale en internationale aandacht. De laatste rechte lijn richting oplevering fase 1 (nieuwbouw eerste graad) - voorziene datum 30-06-2023 - is ingezet. De uitvoering van Fase 2 (renovatie) loopt nog tot juni 2024.

Renolab Awards

LAUREAAT RENOLAB AWARDS (Brussel, 25/04/2023)

De duurzame aanpak van het project Egied van Broeckhovenschool in Sint-Jans-Molenbeek wordt beloond als renovatieproject met een sterk voorbeeldkarakter. De circulaire reconversie van een voormalige brouwerij tot innovatieve leeromgeving is laureaat van RENOLAB. De RENOLAB-projectoproep wil bijdragen tot een grootschalige inzet van innovatieve oplossingen voor de duurzame en circulaire renovatie van Brusselse gebouwen. Dit initiatief, gelanceerd door de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, kadert in de Renovatiestrategie RENOLUTION.

  • Reconversie van de voormalige brouwerij/bottelarij Vandenheuvel tot innovatieve leeromgeving.
  • Karakteristieke straatgevels in art-decostijl van de bestaande gebouwen worden maximaal bewaard en naar geest hersteld.
  • Respect voor de culturele waarde van het industrieel erfgoed.

Partnership Awards

FINALIST PARTNERSHIP AWARDS - CATEGORIE BESTE ONDERWIJSPROJECTEN (Londen, 04/05/2023)

De Parnership Awards zijn de meest prestigieuze prijzen voor uitmuntendheid van publiek-private samenwerkingen. Ruim 20 jaar worden deze awards wereldwijd erkend als toonbeeld van uitmuntende partnerschappen en projecten van teams en organisaties binnen de PPS-sector.

In de categorie "beste onderwijsprojecten" haalde de Egied Van Broeckhovenschool de shortlist van beste 5 projecten wereldwijd.

Opdrachtnemer ABC 02 (Alheembouw en Invesis) werd in het "Park Plaza Westminster Bridge London" vertegenwoordigd door Simon Devos (EPC projectdirecteur - Alheembouw), Geert Deleebeeck (SPC Projectdirecteur - Invesis), Heleen Joustra (Business Development Manager - Invesis), Eric de Sauvage Vercour (Senior Business Development Manager - Invesis) en Steven Benoit (Business Development Director Nederland en België - Invesis).

Joris Tiebout (Voorzitter Raad van Bestuur) en Eddy Van de Velde (Algemeen Directeur) en Inge Pieters (bestuurder PREO) tekenden present namens opdrachtgever vzw Ignatius Scholen in Beweging.

Twee mooie erkenningen voor ons projectteam, werfteam en alle betrokken bouwteampartners!