Back to top

Nieuwe sportinfrastructuur voor de Abdijschool van Zevenkerken

Omdat sport een noodzakelijke schakel is in het pedagogisch project van de Abdijschool werd er geïnvesteerd in een nieuw sportcomplex. De bestaande sporthal en fietsenstalling werden afgebroken. Op dezelfde locatie en op een deel van de aansluitende bestaande verharding staat een nieuw complex met twee sportzalen, fietsenberging, polyvalente zaal en vijf ontspanningslokalen voor het internaat.

Voor de realisatie van dit project werd beroep gedaan op de ervaring van Alheembouw en Gino Debruyne & Architecten - die recent ook het project "Pieter Behaeghel" op de grote campus van Middenschool Sint-Rembert in het centrum van Torhout tot een goed einde brachten -. De officiële opening van deze nagelnieuwe sportinfrastructuur vond plaats op woensdag 10 november.

Het eerste volume bestaat uit een multifunctionele sporthal. De sporthal zelf bevindt zich enkel gelijkvloers, met grote interne hoogte. Op de gelijkvloerse verdieping bevinden zich verder de kleedkamers en de sanitaire ruimtes. Op de eerste verdieping een sportbar met terras.

Het tweede, aansluitende volume bestaat uit drie bouwlagen. Op de gelijkvloerse niveau zien we een grote fietsenberging, een polyvalente zaal en de traphal. De eerste verdieping bestaat uit vijf ontspanningsruimtes, een technisch lokaal en een berging. Op de tweede verdieping bevindt zich een tweede sportzaal met spiegelwand, een berging en een technisch lokaal voor de koelgroepen.

Bouwheer: Sint-Andriesabdij van Zevenkerken
Hoofdaannemer: Alheembouw
Architect: Gino Debruyne & Architecten
Stabiliteit: Studiebureau Riessauw
Technieken: Studiebureau De Klerck Engineering