Back to top

Persoonlijke oordopjes brengen meer rust

Het maximumaantal decibels dat een mens veilig kan verdragen gedurende een werkdag is 75 dB, het equivalent van een stofzuiger. Maar op een werf wordt die drempel voortdurend overschreden. Slijpschijven, zagen en boren produceren er het meeste kabaal. Wist u dat een steenzaag tot wel 104 dB gaat?

Dagelijkse blootstelling aan schadelijk lawaai leidt onvermijdelijk tot gehoorschade. Oorsuizen (tinnitus), gehoorverlies en totale doofheid zijn de meest gekende symptomen. Maar dat niet alleen. Lawaaihinder is ook nefast voor de algemene gezondheid. Zo kan dit leiden tot concentratieverlies, slapeloosheid, oververmoeidheid, stress en een hoge bloeddruk.

Uiteraard beschermen wij onze mensen op de werf tegen elk risico op gehoorschade. Alheembouw voert al jaren een doorgedreven preventiebeleid op alle gebied. Maar nu gaan we graag een stapje verder: al onze werfmedewerkers krijgen deze maand nieuwe gehoorbescherming, volledig op maat gemaakt.

Een audioloog zal ieders gehoor zorgvuldig opmeten en daarna een gepersonaliseerde set oordoppen ontwikkelen. De perfecte pasvorm maakt deze oordopjes comfortabel om te dragen. Ze schermen het oor optimaal af voor schadelijk geluid, terwijl dit de communicatie op de werf niet in de weg staat. Er zit ook een regelbare lawaaidemping in verwerkt.

Om de allerbeste bescherming te blijven garanderen, voorzien we jaarlijks een grondige reiniging en een kwaliteitstest voor elke set. Zo investeren wij graag in de gezondheid van onze medewerkers. En zij kunnen gerust op beide oren slapen.