Back to top

Poco Loco zet in op Roeselare

Snack Food Poco Loco bouwt tegen 2018 een nieuw magazijn langs de Rumbeekse Gravier. Een investering van veertig miljoen euro. De nieuwbouw wordt via een glazen brug verbonden met het bestaande productiegebouw. Daarnaast pompt het bedrijf tien miljoen euro in extra productielijnen en werft het de komende twee jaar honderd nieuwe werknemers aan.

Poco Loco is met vijfhonderd personeelsleden en een jaaromzet van 220 miljoen euro een van de marktleiders wereldwijd met zijn Tex-Mex voedingsgamma, waaronder tortillas, salsas en snacks. Die positie wil het bedrijf de komende jaren nog versterken. Dat blijkt uit een ambitieus investeringsprogramma. In eerste instantie poot het een volautomatisch magazijn neer van 43 meter hoog. "In ons magazijn in de Mandellaan hebben we plaats voor 20.000 paletten. Daarnaast hebben we nog verschillende magazijnen in de provincie", weet directeur Peter Denolf.

"Ons magazijn in de Mandellaan is echter te klein en die andere magazijnen leiden tot 25.000 vrachtwagenritten per jaar. Met dit nieuw volautomatisch magazijn, goed voor 42.000 palletten, willen we daar een mouw aan passen."

Glazen brug

Het magazijn wordt gebouwd op een terrein van zeven hectare tegenover de productiegebouwen in de Rumbeekse Gravier. "Na vier jaar onderhandelen ligt er eindelijk een goedgekeurd bouwplan op tafel", gaat Denolf verder. "Het magazijn zal 43 meter hoog zijn en een grondoppervlakte van achtduizend vierkante meter hebben. Om die 25.000 vrachtwagenritten tussen productie en magazijn te schrappen, realiseren we glazen brug van honderd meter lang over onze parking en de openbare weg, tussen de nieuwbouw en onze productie. Twee transportbanen zullen de afgewerkte paletten naar het magazijn vervoeren en grondstoffen naar de productiehal. Het nieuwe magazijn kost veertig miljoen euro en moet klaar zijn tegen 2018."

Nieuwe jobs

Daarnaast investeert Poco Loco tien miljoen euro in de uitbreiding van de productielijnen. "Er komen extra productielijnen voor onze tortillachips, waarvan een deel van de productie van Zweden naar Roeselare overkomt, en voor de platte pannenkoeken. Met deze uitbreiding is ons productiegebouw nu volledig ingepalmd, maar het terrein van zeven hectare aan de overkant van de straat biedt ons nog heel wat mogelijkheden voor de toekomst."

Naast gebouwen en machines investeert Poco Loco ook in mensen. In het bedrijf werken nu al vijfhonderd mensen "en de komende twee jaar willen we nog honderd extra medewerkers aanwerven", gaat Denolf verder. "Het gaat vooral om machine-operatoren en technici, maar de groei zal in alle afdelingen van het bedrijf voelbaar zijn.