Back to top

Spectaculaire greenfield op Kortrijk-Noord

Fred Vanderbeke, en met hem zijn meewerkende zoon Jan, hebben de plannen ontvouwd voor de nieuwbouwsite op Kortrijk-Noord. Het wordt een architecturale ‘landmark’. De verhuis is noodzakelijk wegens de grote groei die de vier bedrijven van de familie Vanderbeke jaar in jaar uit kunnen voorleggen. Linum kreeg recent in Kuurne de titel van “onderneming van het jaar”.

De opdracht werd toevertrouwd aan het bureau V2-Architecten uit Rumbeke. Linum Europe is uiteraard de ‘centrale’ bouwheer van het project. “In de nieuwbouw brengen we alle bedrijven in onze bedrijvengroep samen, zowel qua kantoren als qua opslagruimte”, aldus marketing directeur Robbie Naessens. “Door de continue groei van de Linum Group -eerst met Plastibac erbij in 2010 en dan met Xilio in 2017 – kon het niet meer anders, want in Kuurne waren we tegen de muren opgegroeid.”

Creatieve aanpak

De nieuwe site heeft een oppervlakte van ca 34.000 m² waarvan goed 18.000m² meteen bebouwd wordt. De Linum Group sloeg de handen in elkaar met het jonge en enthousiaste architectenbureau V2-architecten uit Rumbeke. Daarnaast werd met Willem Benoit ook een jonge en creatieve binnenhuisarchitect aangesteld. Benoit staat in voor de inrichting van de showroom en burelen.  De aannemer Alheembouw-Valcke vat de werken aan in de eerste week van september. Er wordt verwacht dat de nieuwbouw volledig klaar is tegen eind 2019.

De Linum Group is een parel in het West-Vlaamse ondernemerslandschap. Het concern dat werd opgericht door de hyperdynamische Fred Vanderbeke telt vandaag vier bedrijven: Linum Europe (distributeur van non-food horeca componenten voor koel- en vriestechnieken, airconditioning of luchtverversing installaties en grootkeukens), Fermod (koelmeubelbeslag), Xilio (HVAC-oplossingen) en Plastibac (kunststof ladingdragers).  (bron madeinwest-vlaanderen)