Back to top

Spel en verbeelding naar school brengen

Ons concept voor speelse leerruimtes maakt deel uit van het winnende voorstel voor BS KA school Zottegem in België. Met een speelstraat van binnen naar buiten, een buisglijbaan die vloeren verbindt met een organisch interieur, creëert het ontwerp een fantasierijke wereld voor de kleuterschool, lagere en middelbare school.

Met 95 van de 100 punten prees het jurypanel de verenigende kwaliteiten van de speelstraat in hun motivatie: "De architectuur is, van buitenaf en binnenuit gezien, een goed ontworpen vertaling van innovatief onderwijs: kinderen worden op een speelse manier gemotiveerd om persoonlijke paden te volgen, verschillende ervaringen op te doen en daardoor wordt leren op een nieuwe manier vastgesteld."

De flexibele en op speelse aanpak is de eerste in zijn soort in het Vlaamse deel van België. Afwijken van het traditionele klaslokaal, biedt het nieuwe fysieke ontwerp van Zottegem een gedifferentieerde leeromgeving die een voorbeeld zal zijn voor toekomstige schoolontwikkeling. Voor het winnende voorstel hebben we samengewerkt met Rosan Bosch studio en B2Ai. Het jurypanel bestond uit leden van GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en schoolorganisatie.