Back to top

Waregem krijgt eerste viersterrenhotel

Het staat nu helemaal vast: Waregem krijgt in 2020 of uiterlijk 2021 zijn eerste viersterrenhotel. Burgemeester Kurt Vanryckeghem bevestigt dat de bouwvergunning eerstdaags wordt afgeleverd nadat alle procedures met succes werden doorlopen. De Kortrijkse familie Vandewalle, bekend van het parkhotel aan het station in de Groeningestad, is de investeerder van dienst.

Waregem telde al een handvol driesterrenhotels. “Maar er was dringend nood aan een viersterrenhotel om de vele bedrijven in het Waregemse en omstreken beter te kunnen bedienen”, aldus de dynamische Waregemse burgemeester Kurt Vanryckeghem die zijn stad een heuse metamorfose geeft. Om het project aan de Zuiderlaan en vlakbij het Regenboogstadion te realiseren, werd een consortium opgericht met twee bouwbedrijven: het Waregemse ION van CEO Kristof Vanfleteren enerzijds en De Steenoven-Alheembouw uit Oostnieuwkerke anderzijds.

Het Parkhotel in Waregem zal 65 kamers tellen.  Bob Van Mol en Veronique Vandewalle (dochter van Luc Vandewalle) runnen al jaren en met succes het Parkhotel in Kortrijk, waar opnieuw grote veranderingen op til zijn.