Back to top

Werken voor nieuwe productiesite VDL Bus & Coach volop aan de gang

VDL Bus & Coach is de busdivisie van het Nederlandse VDL Groep en richt zich in de eerste plaats op de ontwikkeling, productie, verkoop en after sales service van openbaarvervoerbussen en touringcars.

In 2015 bracht VDL Bus & Coach de eerste elektrische bus op de markt. Eind oktober 2021 zijn de werken opgestart van een duurzame state-of-the-art productiesite van 8 hectare op het bedrijvenpark Krommebeek in Roeselare voor de productie van een nieuwe generatie elektrische bussen. Met het ambitieuze project bevestigt VDL Bus & Coach zijn koppositie in de overstap naar groene mobiliteit. De West-Vlaamse vestiging van de Nederlandse groep heeft zich in de loop der jaren ontpopt tot dé place to be voor elektrisch vervoer.

Bij het ontwerp en de inplanting van de nieuwe site zijn hoge duurzaamheidsprincipes vooropgesteld, met aandacht voor circulair gebruik van water, hernieuwbare energie, duurzame mobiliteit, wat meteen past in de globale kwaliteits- en duurzaamheidsambities van WVI en de Stad Roeselare voor Krommebeek als klimaatbestendig bedrijventerrein.

VDL Bus & Coach vertrouwt op Alheembouw voor de realisatie van de wind-en waterdichte ruwbouw én omgevingsaanleg.

Ontwerp: DEMO Architecten
Studiebureau Stabiliteit: BM Engineering