Back to top

2XL

2XL is een logistiek dienstenbedrijf dat instaat voor transport, opslag en distributie van goederen van en naar Groot-Brittannië. Het bedrijf bevindt zich in Zeebrugge in de Baron de Maerelaan en verzend via de haven jaarlijks meer dan 1,1 miljoen palletten naar het Verenigd Koninkrijk. In het kader van verdere groei werd op de site een automatisch hoogbouwmagazijn opgetrokken. Dit biedt plaats aan 33.000 palletten. Voor een optimale ontsluiting werd het Lisseweegs Vaartje deels ingekokerd en verplaatst, werd een nieuwe spoorlijn aangelegd en werden 10 extra laadkades gecreëerd in de bestaande gebouwen.

Project details

Bouwplaats: 
Zeebrugge
Bouwheer: 
2XL
Architect: 
Archibeta
Project startdatum: 
april 2015
Bouwperiode: 
april 2015 tot februari 2016
Bruto oppervlakte: 
13.500 m² m2

Project description

Voor 2XL dat goederen vanuit heel Europa stockeert voor de Britse markt is overslagcapaciteit cruciaal. De beschikbare ruimte op de bedrijfssite in de Baron de Maerelaan in Zeebrugge is echter zeer beperkt. Omwille van het ruimtebesparende voordeel van een hoogbouwmagazijn was dit voor 2XL de ideale oplossing.

Met het automatisch hoogbouwmagazijn verdubbelde 2XL zijn opslagcapaciteit op de site tot 65.000 palletplaatsen, waarvan 33.000 in het nieuwe gebouw. Hierdoor werd de voorheen erg verspreide opslagcapaciteit meer geconcentreerd wat heel wat organisatorische en logistieke voordelen biedt. Bovendien kon zo ook de extern ingehuurde magazijnruimte gedeeltelijk afgebouwd worden.

Om de bedrijfssite te ontsluiten waren tal van infrastructuurwerken noodzakelijk. Het Lisseweegs Vaartje werd deels ingekokerd en verplaatst. Een nieuwe spoorlijn vergemakkelijkt de aan- en afvoer van goederen met de trein. Voor transport op de weg werden 10 extra laadkades gecreëerd.

Het automatische magazijn is 40,20 meter hoog. Dat is vergelijkbaar met de hoogte van een appartementsgebouw van 13 verdiepingen.

Contacteer ons

Wenst u meer te weten te komen over Alheembouw of onze projecten.
Neem vrijblijvend contact op.