Back to top

Agristo Nazareth

Agristo, producent van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten, breidt zijn vestiging te Nazareth uit met een 44 meter hoog diepvriesmagazijn. Het gaat om een zogenaamd high bay-magazijn waarin acht magazijnkranen instaan voor de automatische opslag van diepgevroren aardappelproducten. Naast het hoogbouwmagazijn komt een laagbouw opslagruimte. Deze ruimte fungeert als opslagruimte, maar ook als logistieke verbinding tussen de bestaande productie, expeditie en het nieuwe hoogbouwmagazijn.

Project details

Bouwplaats: 
Nazareth
Bouwheer: 
Agristo
Architect: 
Architectenbureau Delafontaine
Project startdatum: 
november 2014
Bouwperiode: 
mei 2015 tot maart 2016
Bruto oppervlakte: 
7.500 m2

Project description

Met het oog op een verhoging van de productie van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten bouwde Alheembouw voor Agristo een 44 meter hoog hoogbouwmagazijn en een aanpalend laagbouwmagazijn. Een hoogbouwmagazijn heeft als groot voordeel dat het een beperkte grondoppervlakte zeer efficiënt gebruikt. Hier kunnen op een basis van 73 bij 55 meter 25.000 pallets gestockeerd worden op 15 opslagniveaus. Acht magazijnkranen staan in voor de automatische opslag van tot 17.000 ton diepgevroren frieten (-25 °C).

Agristo produceert hier dag en nacht met een logistieke dienst die 16 uur per dag werkt gedurende vijf dagen. Dit genereert een volume van 120 pallets per uur. Het automatisch magazijn kan dit volume perfect wegwerken en meteen de vrachtwagens beladen.

Naast het geautomatiseerde hoogbouwmagazijn bevindt zich een laagbouw voor de opslag van verpakkingsmateriaal: lege pallets, folies, karton, enz. Bovendien vormt deze opslagruimte de logistieke verbinding tussen de productieruimtes, het expeditie centrum en het nieuw hoogbouwmagazijn.

Industriebouw

Wenst u meer info over industriebouw?
Neem gerust contact op met ons of neem een kijkje op volgende pagina.