Back to top

Ardo Irrigatiebekken

Met een omzet van bijna 900 miljoen euro en een volume van 780.000 ton (2016) is Ardo een wereldspeler op de markt van diepvriesgroenten. Een gevolg van die productie is een grote hoeveelheid gezuiverd afvalwater. Tot voor kort werd dit water geloosd in een beek. Jammer natuurlijk, want al dat water kan wel degelijk nog gebruikt worden. Voor de irrigatie van landbouwgrond bijvoorbeeld.

Zeker nu door langere, droge periodes zoals in juni 2017 de landbouwers verlies lijden. Op initiatief van 49 lokale boeren die zich verenigden in de coöperatie Inero CBVA besloot Ardo tot de bouw van een groot waterbufferbekken van 150.000 kubieke meter. Dat water wordt ter beschikking gesteld van de aangesloten landbouwers om hun akkers te bevloeien.

Voor de aanvoer van de groenten doet Ardo voor een groot stuk beroep op lokale landbouw. Door mee te stappen in dit verhaal verzekeren ze mee de opbrengst van de groenten. Een mooie win-winsituatie.

Project details

Bouwplaats: 
Ardooie
Bouwheer: 
Ardo nv
Project startdatum: 
03/19/2018
Bouwperiode: 
in uitvoering

Project description

Het waterbekken bevat 150.000 kubieke meter gezuiverd proceswater. Via een ondergronds leidingnet van 32 kilometer wordt het water over bijna 150 afnamepunten verdeeld. Met deze voorraad kan in droge periodes ongeveer 500 hectare landbouwgrond geïrrigeerd worden. Verdeling en prijs worden gecontroleerd door de coöperatie Inero.

Industriebouw

Wenst u meer info over industriebouw?
Neem gerust contact op met ons of neem een kijkje op volgende pagina.