Back to top

D-Store

In het kader van de snelle expansie van Roger & Roger, producent van aardappel- en maïssnacks, gaf het bedrijf opdracht om een nieuw hoogbouwmagazijn te realiseren op hun bedrijfssite te Moeskroen. De hoogbouw meet 42 meter en heeft een dubbele opslagfunctie voor enerzijds grondstoffen en anderzijds afgewerkte producten.

Project details

Bouwplaats: 
Moeskroen
Bouwheer: 
Roger & Roger
Architect: 
Architectenbureau Van Oost
Project startdatum: 
juli 2017
Bouwperiode: 
juli 2017
Bruto oppervlakte: 
3.800 m2

Project description

Roger & Roger is een snelgroeiende producent van aardappel- en maïssnacks. Vanuit Moeskroen verdeelt en exporteert Roger & Roger chips voor de private-label markt naar een twintigtal landen. In het kader van de snelle groei van het bedrijf gaf het opdracht tot het bouwen van een nieuwe opslagloods op de bedrijfssite in Moeskroen.

Het betreft hier een zogenaamd 'high bay' magazijn dat dankzij een geautomatiseerd systeem optimaal gebruik maakt van de hoogte.

De nieuwe loods is 42 meter hoog en 103 meter lang. Binnenin zorgen vijf kranen voor de nodige mobiliteit om de palletten tot 1.000 kg te verplaatsen. Tot 23.000 palletten kunnen er opgeslagen worden. Meer dan 1.800 ton staal werd gebruikt voor de stapelconstructie. Voor de brandveiligheid werden niet minder dan 20 km leidingen aangelegd voor het sprinklersysteem.

Contacteer ons

Wenst u meer te weten te komen over Alheembouw of onze projecten.
Neem vrijblijvend contact op.