Back to top

Decospan

Decospan is Europees marktleider in de verwerking van fineerhout. Op de industriezone Grensland in Menen bouwde Alheembouw voor Decospan een hoogstapelmagazijn van 35 meter. Speciaal aan dit magazijn is dat er geen stalen liggers mogen gebruikt worden, omdat er geen rechtstreeks contact mag zijn tussen het product (fineer) en het staal. Daarom worden er in de rekken houten liggers gebruikt.

Project details

Bouwplaats: 
Menen
Bouwheer: 
Decospan
Architect: 
Jef Verkindere
Project startdatum: 
juli 2017
Bouwperiode: 
in uitvoering
Bruto oppervlakte: 
3.500 m2

Project description

Met vestigingen in Menen, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Tsjechië en Kroatië is Decospan Europees marktleider in de verwerking van fineerhout. In 2018 investeerde het familiebedrijf 40 miljoen euro in de bouw van een nieuw, volautomatisch hoogbouwmagazijn voor de stockage van fineerhout en afgewerkte producten op basis van fineer.

Omdat staal op termijn kan aftekenen op het hout, mag er geen contact zijn tussen de stalen constructie van het magazijn en het fineerhout. Daarom worden er houten liggers gebruikt in plaats van de standaard stalen liggers. De rekken in het gebouw van 35 meter hoog werden opgebouwd door STOW. De automatisatie met zes magazijnkranen was in handen van de firma Ceratec uit Ploegsteert.

De nieuwbouw is een ware blikvanger als hoogste gebouw op het industrieterrein Grensland in Menen.

Diepvries & Hoogbouw

Wenst u meer info over diepvries- of hoogbouwmagazijnen?
Neem gerust contact op met ons of neem een kijkje op volgende pagina.