Back to top

Delhaize Sint-Kruis

In drie fases zal op de gronden van TMVW en Delhaize, aan het kruispunt van de Maalse Steenweg en de Schaakstraat, in Sint-Kruis Brugge, een nieuwe winkelsite gerealiseerd worden. In de eerste fase worden de gebouwen van TMVW gesloopt in functie van de bouw van een nieuw Delhaize-warenhuis met parkeergelegenheid. De markante watertoren op deze site behoudt zijn functie en wordt via groeninkleding geïntegreerd in de omgevingsaanleg van de site.

Project details

Bouwplaats: 
Sint-Kruis Brugge
Bouwheer: 
Delhaize group nv
Architect: 
Plantec
Project startdatum: 
december 2016
Bouwperiode: 
december 2016 tot oktober 2017
Bruto oppervlakte: 
2.300 m2
Delhaize-SintKruis11

Project description

In Sint-Kruis Brugge, aan het kruispunt van de Maalse Steenweg en de Schaakstraat, bouwt Alheembouw voor Delhaize Group NV een nieuwe winkelsite op de gronden van TMVW en de Delhaize zelf. Hiervoor werden de kantoren en magazijnruimte, de buitenloods, carport, werkplaatsen, garages, kantine, kleedkamers, conciërgewoning en vergaderruimte van TMVW gesloopt.

Op deze site wordt het nieuwe Delhaizewarenhuis (2.300 m2) opgetrokken met bijhorende parkeergelegenheid (134 plaatsen).

In een later stadium wordt de bestaande Delhaizewinkel gesloopt om plaats te maken voor een nieuw retailgebouw met vier winkelruimtes van 1.071 m2, 1.118 m2, 1.015 m2 en 806 m2. Hier horen 63 parkeerplaatsen bij.

De watertoren die deze site siert, behoudt zijn functie en wordt via groeninkleding geïntegreerd in de omgevingsaanleg van de site.

In de eindfase worden er nog eens 121 parkeerplaatsen aangelegd en komen er 150 overdekte fietsenstallingen. Tegen augustus 2022 zal de volledige site klaar zijn.

Retail

Wenst u meer info over Retail-projecten?
Neem gerust contact op met ons of neem een kijkje op volgende pagina.