Back to top

Kantoor Bob Defraeye

Project details

Bouwplaats: 
Diksmuide
Bouwheer: 
Bob Defraeye BV
Architect: 
SOM Architecten
Project startdatum: 
januari 2024
Bouwperiode: 
December 2022 - december 2023

Project description

Van bureau containers naar een gloednieuw hedendaags en volledig afgewerkt kantoorgebouw met alle comfort en voorzieningen. Een enorme opwaardering van de werkomstandigheden voor het administratief personeel van Bob Defraeye - specialist in chape en vloerisolatie - en een meerwaarde voor de industriële omgeving van bedrijventerrein Heernisse. Opnieuw een knappe realisatie van Alheembouw naar een ontwerp van SOM Architecten.

De compacte vormgeving en materiaalkeuze - een combinatie van beton, zwart plaatmateriaal en zwart buitenschrijnwerk in aluminium - bepalen de industriële architectuur van het nieuwe volume dat tegen de bestaande loods werd gebouwd. De hoogwaardige materialen in de inkomhal met onthaal en vergaderzaal zorgen dan weer voor een warme, huiselijke sfeer. Verder omvat de gelijkvloerse verdieping een landschapskantoor, een wachtruimte voor de ploegen, een sas met directe toegang tot de achterliggende loods, een refter met uitgeruste keuken, toiletten, een berging, techniekenruimte en voorzieningen om te douchen.

Op de eerste verdieping bevinden zich meerdere kantoren, toiletten en een uitgeruste bar voor momenten van ontspanning en informele bijeenkomsten.

Scroll naar beneden om binnen te kijken in deze uitnodigende werkplek van Bob Defraeye.