Back to top

Kantoren Alheembouw

In juni 2017 nam Alheembouw zijn intrek in zijn nieuwe kantoorgebouw. Het gebouw doet dienst als kantoorgebouw voor de administratieve diensten, projectleiders, werfleiders en directie van Alheembouw. In totaal werken er ongeveer 80 mensen op een bovengrondse oppervlakte van exact 1.875 m². Met het oog op een toekomst waarin we bewust omgaan met grondstoffen en energie en waarin ecologie een steeds belangrijkere rol speelt in de bouwsector wil Alheembouw een pionier zijn. Door van bij de planningsfase ingrijpende maatregelen te nemen is ons nieuwe kantoorgebouw Bijna-EnergieNeutraal (BEN).

Neem een virtueel kijkje in onze kantoren

Maak kennis met onze kantoren op een interactieve manier.

Project details

Bouwplaats: 
Oostnieuwkerke
Bouwheer: 
Alheembouw nv
Architect: 
Buro II & Archi+I
Project startdatum: 
september 2015
Bouwperiode: 
september 2015 tot juni 2017
Bruto oppervlakte: 
2.900 m2

Project description

Het kantoorgebouw is een rond paviljoen in een parktuin. Een rond gebouw heeft geen voor- of achterzijde en past op een zachte manier in de omgeving. Het gebouw staat voor de helft in een tuinkamer en voor de helft in een open tuin. De groene parktuin kadert het gebouw en vormt een visuele meerwaarde voor de omgevende woningen. Het compacte volume bestaat uit 3 bouwlagen, waarvan de bovenste bouwlaag teruggetrokken is. Het gebouw heeft een diameter van 37 meter. Om voldoende natuurlijk licht op elke werkplek te garanderen werd centraal een patioruimte ingevoegd.

Het kantoorgebouw bevindt zich vooraan op het perceel. De stapel- en opslagactiviteiten en parkeergelegenheid liggen achteraan. Het onthaal, de vergaderruimtes en kantoorfuncties voor de werfleiders bevinden zich op het gelijkvloers. Directie, boekhouding en projectleiding bevinden zich op de verdieping. Op de dakverdieping bevinden zich een extra presentatieruimte en salon die aansluiten op een dakterras met groendak. In de kelder is er ruimte voor parking, fietsen, archief, technieken en kleedruimtes.

Het kantoor heeft een dubbele huid: de binnenhuid is transparant en krijgt al dan niet doorzichtige glaspanelen gecombineerd met zwart schrijnwerk. De buitenschil werkt als zonwering en wordt uitgevoerd in verticale lamellen met koper/bronskleur. De densiteit van de lamellen werd gekozen in functie van de zonweringsbehoefte per oriëntatie.

Gezandstraald beton wordt gecombineerd met zwart schrijnwerk en lamellen in bronskleur. Deze drie materialen samen stralen warmte en een hoogwaardige afwerkingsgraad uit. Het diepzwart zorgt voor rust en huiselijkheid. Kleur werd toegevoegd in losse vervangbare elementen zoals stoelen en stofferingen.

Als BEN-kantoor heeft het gebouw een E-peil dat gelijk is aan 40 en een K-peil van 30. Ingrijpende maatregelen op vlak van thermische isolatie, ventilatie, gebruik van hernieuwbare energie, verlichting, enz. waren noodzakelijk om hieraan te voldoen.

Contacteer ons

Wenst u meer te weten te komen over Alheembouw of onze projecten.
Neem vrijblijvend contact op.