Back to top

Residentie Vijversche

Residentie Vijversche telt 74 nieuwbouwappartementen en enkele handelsruimten op het gelijkvloers op een boogscheut van het nieuwe station van Roeselare. De stationsomgeving van Roeselare zit in de lift met een nieuw station, nieuwe infrastructuur en een natuurlijke connectie met het stadscentrum.

Project details

Bouwplaats: 
Roeselare
Bouwheer: 
Evasion property nv
Architect: 
BAU Architectenbureau B. & C. Coussée bvba
Project startdatum: 
juli 2013
Bouwperiode: 
januari 2012 tot juli 2013

Project description

In het kader van stadsvernieuwingsprojecten worden overal in Vlaanderen stationsomgevingen aangepakt. Ze vormen een belangrijk knooppunt en hefboom in de stad. Ontwikkelingen als Residentie Vijversche - genoemd naar de oude heerlijkheid - spelen in op stedelijke upgrading. Dit stadsgedeelte ontpopt zich als een aantrekkelijke pool om te wonen, te werken, te winkelen en te recreëren. De hedendaagse en trendy architectuur van dit woonproject geeft aan dit deel van de stad een nieuwe en frisse uitstraling.

Residentie Vijversche mag beschouwd worden als een toekomstgericht en buitengewoon woonproject. Het kreeg de Real Estate Award 2011 toegekend als ‘meest consumentvriendelijk woonproject’ door de Confederatie van Immobiliënberoepen.