Back to top

Sint-Jozef Serviceflats

De vzw Integrale Bejaardenzorg Sint-Jozef liet door Alheembouw 27 nieuwe serviceflats bouwen. Het ging om de allereerste assistentiewoningen in Marke. Ze werden opgetrokken tussen het bestaande woonzorgcentrum De Ruyschaert en de kapel.

Project details

Bouwplaats: 
Marke
Bouwheer: 
Integrale Bejaardenzorg Sint-Jozef vzw
Architect: 
VK Studio
Project startdatum: 
april 2012
Bouwperiode: 
april 2012 tot oktober 2013
Bruto oppervlakte: 
2.860 m2

Project description

De vzw Integrale Bejaardenzorg Sint-Jozef Marke beschikt momenteel over het woonzorgcentrum De Ruyschaert met negentig woongelegenheden, een centrum kortverblijf met vier kamers, een dagverzorgingscentrum met vijftien plaatsen en een dienst thuisverpleging. De 27 nieuwe assistentiewoningen werden aan deze portefeuille toegevoegd. Met deze serviceflats mikt de vzw in de eerste plaats op echtparen.

De site in de Kloosterstraat heeft een lange geschiedenis. Al in 1835 hadden de zusters Onbevlekt Ontvangenis er een klooster, een school en een rustoord. Het huidige woonzorgcentrum De Ruyschaert dateert van 1948. Om plaats te maken voor de nieuwe serviceflats werd het kloostergebouw gesloopt. De waardevolle neogotische kapel uit 1863 bleef echter bewaard en geïntegreerd in het ontwerp. De kapel doet nu dienst als gemeenschappelijke ruimte.

Contacteer ons

Wenst u meer te weten te komen over Alheembouw of onze projecten.
Neem vrijblijvend contact op.