Back to top

Skydive Ice Mountain

Indoor Skydiving is de nieuwste attractie in het Ice Mountain Adventure Park. Met een hoogte van 15 meter behoort de Indoor Skydiving tot de grootste indoor skydivingtunnels van de wereld.

Het concept is een gesloten dubbel circuit waarbinnen een opwaartse luchtstroom wordt gegenereerd. De circulatie wordt tot stand gebracht met behulp van 4 electroturbines. De luchtstroom wordt doorheen een omgekeerde trechter geleid waardoor een opwaartse stuwkracht ontstaat tot 300 km per uur. De gemiddelde luchtweerstand komt overeen met een valsnelheid van ca. 300 km per uur. Dank zij het geïntegreerd koelsysteem wordt de lucht in de tunnel wordt constant op 23°C gehouden. De glazen vluchtkamer heeft een diameter van 4.35 meter en heeft een vrije vluchtruimte tot 15 meter hoog. De doorzichtige glazen wand van de tunnel zorgen ervoor dat familie en vrienden kunnen meegenieten van uw unieke ervaring in de skydive simulator.

Skydive

Project details

Bouwplaats: 
Komen
Bouwheer: 
Ice Mountain Adventure Park
Architect: 
Bureau darchitecture Dieryck François
Project startdatum: 
februari 2015
Bouwperiode: 
februari 2015 tot februari 2016

Project description

De werken aan de Indoor Skydiving op de site van Ice Mountain Adventure Park zijn gestart in februari 2015 en het heeft een jaar geduurd om de faciliteit gebruiksklaar af te werken. Het resultaat mag gezien worden. Voor deze nieuwe attractie werd een hypermodern gebouw van 22 meter hoog gebouwd. De vloerplaat van de tunnel bevindt zich 16 meter onder de grond, waardoor een vluchtkamer met actieve luchtcirculatie van ca. 30 meter werd gecreëerd.