Back to top

Stockhabo Hoogbouw

In opdracht van Stockhabo Ice bouwde Alheembouw een diepvries hoogbouwmagazijn met bijhorend expeditiegebouw en parking. Stockhabo Ice is een dochteronderneming van Stockhabo, een opslagbedrijf voor diepvriesopslag, koele en droge opslag. Met het nieuwe hoogbouwmagazijn breidt Stockhabo Ice zijn opslagcapaciteit van diepvriesproducten in Moeskroen uit met 60.000 extra palletplaatsen.

Stockhabo Ice levert volledig temperatuurgecontroleerde stockageruimte. Een ononderbroken koudeketting met negatieve temperaturen op de laad- en loskaaien garanderen een constante vriestemperatuur van -18 °C.

Project details

Bouwplaats: 
Moeskroen
Bouwheer: 
Stockhabo
Architect: 
Atelier d'Architecture Van Oost
Project startdatum: 
november 2017
Bouwperiode: 
in uitvoering
Bruto oppervlakte: 
15.500 m2

Project description

60.000 pallets. Dat is de opslagcapaciteit van het nieuwe diepvries hoogbouwmagazijn dat Alheembouw bouwde voor Stockhabo Ice in Moeskroen.

Stockhabo Ice levert volledig temperatuurgecontroleerde stockageruimte. Een ononderbroken koudeketting met negatieve temperaturen op de laad- en loskaaien garanderen een constante vriestemperatuur van -18 °C. Met deze hoogbouw van 36,50 meter hoog en een grondoppervlakte van meer dan 15.500 m2 breidt Stockhabo Ice zijn opslagcapaciteit gevoelig uit.

De inrichting van het magazijn met de rekken en automatisatie gebeurt door Stow International, een specialist op vlak van statische opslag- en stellingsystemen. Stow werkte ook in het verleden al voor Stockhabo.

Bij het bouwproject hoort verder het bouwen van een brandwand, een expeditiegebouw met buitenvloer en de aanleg van de parking aan de overzijde van het gebouw.

Diepvries & Hoogbouw

Wenst u meer info over diepvries- of hoogbouwmagazijnen?
Neem gerust contact op met ons of neem een kijkje op volgende pagina.