Back to top

TVH - Plant T

Na eerdere succesvolle realisaties - magazijn “R7” en “The Hub” - geniet Alheembouw opnieuw het vertrouwen van dé specialist in onderdelen voor heftrucks, industriële voertuigen, bouw- en landbouwmachines. Door blijvende groei investeert de West-Vlaamse multinational in een nieuw distributiecentrum voor zijn logistieke afdeling. Met een totale oppervlakte van 50.000 m² (logistiek centrum en volautomatisch stapelmagazijn) en 30 meter hoog wordt Plant T het grootste distributiecentrum van TVH. Deze forse uitbreiding bevestigt andermaal de verankering in Waregem en het duurzaam partnership met Alheembouw.

Project details

Bouwplaats: 
Waregem
Bouwheer: 
TVH
Architect: 
Bureau DBG
Project startdatum: 
Februari 2024
Bouwperiode: 
In uitvoering
Bruto oppervlakte: 
50.000 m2

Project description

De strategische expansie komt er in de eerste plaats om het groeiende volume aan bestellingen en leveringen op te vangen. Zo verdriedubbelde het aantal dagelijks verzonden pakketten van 8.000 in 2016 naar 27.000 in 2023.

CEO Dominiek Valcke benadrukt het belang van deze stap: "We willen met deze logistieke capaciteitsverhoging enerzijds een antwoord bieden op de huidige noden en anderzijds ons verder voorbereiden op de groeiende vraag. We slagen er momenteel heel goed in om vanuit Vlaanderen onderdelen te verzenden naar 180 landen. Lokaal uitbreiden om die processen verder op te schalen was dan ook een logische zet."

TVH streeft ernaar om het nieuwe pand vanaf 2026 in gebruik te nemen. Het kan later ook verder uitgebouwd worden met extra automatisering. Een brug over de weg zal de twee grootste logistieke distributiecentra van TVH in Waregem met elkaar verbinden.

Net zoals het hoofdgebouw ‘The Hub’, zal Plant T gebouwd worden met duurzame technieken. Ook met dit project wil TVH inzake duurzaamheidsstandaarden behoren tot de beste van de Europese klas.

Fotogalerij TVH Plant T - februari 2024

Na de voorbereidende grondwerken is Alheembouw i.s.m. onderaannemer Smet op 12/02/2024 gestart met de funderingswerken.

  • 706 grondverdringende palen voor het automatisch hoogbouwmagazijn
  • 1060 Vibro Concrete Columns (VCC) voor het logistiek centrum
  • 80 lm beschoeiingswand voor de sprinklertank
  • Montage prefabstructuur
  • Plaatsen van holle wanden voor trap- en liftkernen
  • Stortklaar maken van de funderingsplaat van het hoogbouwmagazijn

Fotogalerij TVH Plant T (11/07/2024)