Back to top

Westwing Tower, Roeselare

Westwing Tower vormt het sluitstuk van Westwing Park, voorheen gekend als het Accent Business Park in Roeselare. Het kantorencomplex gelegen naast de E403 in Roeselare is de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot de meest strategische kantoorlocatie van West-Vlaanderen, centraal in de provincie op de as Kortrijk-Brugge. Samen met de nieuwe ziekenhuiscampus AZ Delta vormt het park de toegangspoort van Roeselare.

De toren biedt uiteraard een antwoord op de vraag naar extra kantooroppervlakte, maar hij symboliseert ook het nieuwe gezicht voor het park. De opbouw met gestapelde volumes en tussenniveau’s met dieperliggende terrassen zorgt voor de karakteristieke uitstraling. Door de volume’s groter te maken naar boven toe en met een huid van diagonalen te bedekken, ontstaat er een subtiele balans tussen statigheid en dynamiek.

Alheembouw stond in voor de open ruwbouw. Scroll naar beneden voor de fotogallerijen van het volledige bouwtraject.

Project details

Bouwplaats: 
Roeselare
Bouwheer: 
Steenoven & Cennini Holding
Architect: 
B2Ai architects
Project startdatum: 
September 2020
Bouwperiode: 
In uitvoering
Bruto oppervlakte: 
15.000 m2
Westwing Tower - Alheembouw - Steenoven

Project description

Westwing Tower symboliseert het nieuwe gezicht van Westwing Park. Er werd gekozen voor een subliem architecturaal concept, waarbij de moderne structuur en subtiele details meteen de ambitie van uw onderneming onderlijnen. De indrukwekkende Westwing Tower valt zelfs na de werkdag goed op, dankzij de LED-gevelverlichting. Zo geeft u niet alleen uw bedrijf, maar ook uw medewerkers en klanten een upgrade naar businessclass.

Westwing Park mag ook letterlijk genomen worden want tegelijk wordt het centrale plein uitgebreid en omgevormd tot een autovrije groene long.

Dit is mogelijk dankzij het nieuwe parkeergebouw dat alle aankomende auto’s onmiddellijk van de site wegleidt. Met zijn groene gevel sluit het parkeergebouw naadloos aan bij het centrale park dat met sfeervolle aanplanting tot een trefpunt voor ontmoeting en ontspanning wordt.

Aan de voet van de toren wordt een buspaviljoen ingeplant, dat zich net zoals de luifels op het parkeergebouw in de organische vormgeving van het park integreert.

Aansluitend bij het centrale park wordt het gelijkvloers van de toren gereserveerd om een meerwaarde te bieden aan het collectieve leven op de site. Er wordt gedacht aan flexibele vergaderzalen, horeca, een klassevolle businesslounge, douche’s, een gemeenschappelijke lunchruimte, etc.

De overige 12 verdiepingen worden volledig ingenomen door kantoren waarbij het door de flexibele opbouw mogelijk is om een divers aanbod van ruimtes van 200m² tot 2000m² aan te bieden, en dit met standaardindeling, met buitenruimte en/of panoramisch uitzicht. Er werd hierbij bijzondere aandacht besteed aan het welzijn en de gezondheid van de werknemers met de resolute keuze voor hoge plafonds, overvloedig daglicht en vooruitstrevende technieken. Zo hebben de kantoren minimaal 70% raamoppervlakte tegenover de buitenwandoppervlakte en garanderen klimaatplafonds (in combinatie met andere elementen, zoals C02-sensoren) de goede luchtkwaliteit in de kantoren.

Een efficiënt energieverbruik wordt hoog in het vaandel gedragen. We meten nauwgezet alle deelverbruiken (verlichting, koeling, verwarming, …) en voorzien hernieuwbare energie. Daarnaast moeten alle kleinere energieverbruikers de juiste energielabels bezitten.

Dankzij dit alles wordt Westwing Tower het eerste kantoorgebouw met een BREEAM Excellent-certificaat in de provincie! Het van oorsprong Brits certificatiesysteem BREEAM is wereldwijd de meest gekozen methodiek om de duurzaamheid van gebouwen te beoordelen. Zo is het een graadmeter voor de kwaliteit van een industrieel gebouw.

Fotogallerij Westwing Tower (05/11/2020)

Fotogallerij Westwing Tower (18/01/2021)

Fotogallerij Westwing Tower (27/05/2021)

Fotogallerij Westwing Tower (03/09/2021)

Fotogallerij Westwing Tower (21/12/2021)

Fotogallerij Westwing Tower (08/03/2022)

Fotogallerij Westwing Tower (11/07/2022)