Back to top

Metamorfose voor Sportlinesite

27.000 vierkante meter winkels, kantoren en zorg tegen voorjaar 2019.

Een ware gedaanteverwisseling. Dat is wat de Sportlinesite de komende jaren ondergaat. Volgende week starten de werken aan R. Plaza, een project van vier bouwblokken met winkels, kantoren en zorg. Het eerste zal in het voorjaar van 2019 in gebruik worden genomen. Het huidige Sportlinegebouw verdwijnt, maar krijgt een stek in de nieuwbouw.

“De omgeving van de afrit van de E403 wordt met onder meer Accent Business Park en AZ Delta meer en meer de toegangspoort tot Roeselare”, vertelt Frederik Van Vooren, director Immo Projects bij De Steenoven. “Die lijn willen we nu voortzetten op de Sportlinesite.”

Onder de naam R. Plaza komen er winkels en kantoren, die dankzij de vlotte bereikbaarheid en een ruime parking de nieuwe campus van AZ Delta kan aanvullen. We denkden dat het een perfecte plek kan zijn voor een fitness, een apotheek, een zorgwinkel, een kinesist, maar bijvoorbeeld ook een supermarkt. Wat we vandaag al zeker weten, is dat Sportline en een architectenbureau een stek zullen krijgen in R. Plaza.”

Het project beslaat een oppervlakte van 27.000 vierkante meter, goed voor vier bouwblokken met 380 parkeerplaatsen errond. “De Sportlinesite is vandaag onderbenut. Het bestaande gebouw is schuin gebouwd en een groot deel van het terrein is gewoon niet ontwikkeld”, duidt architect Dieter De Clercq van Kras Architecten. “We gaan voor vier bouwblokken langs de Rijksweg, elk goed voor een gevelbreedte van 50 meter en opgebouwd uit drie tot vijf verdiepingen, afgescheiden van de achterliggende wijk met een stevige groenbuffer. De verkeersafwikkeling zal gebeuren via een nieuwe rotonde op de Koestraat en een parkeerlus over het terrein.”

Outlet gesloopt

De werken starten maandag. Het zogenaamde blok A, dat het dichtst bij het kruispunt van de Rijksweg en de Oekensestraat ligt, wordt in het voorjaar van 2019 in gebruik genomen.

Sportline verhuist

“Terwijl we bouwen aan blok A worden ook de werken voor het B-blok opgestart”, aldus Frederik. “Hiervoor zullen we al een stukje van het bestaande gebouw, waar nu de outlet zit, slopen. Wanneer de andere twee gebouwen gebouwd worden, is afhankelijk van vraag en aanbod. Feit is dat Sportline z’n intrek zal nemen op het gelijkvloers en de eerste verdieping van het A-blok. Pas later wordt hun huidige winkel gesloopt, waardoor ze dus niet zullen sluiten.”

Unizo noemt R.Plaza alvast een meerwaarde voor Roeselare. “Als de winkels en de kantoren een aanvulling zijn op wat nu al bestaat, is het zeker welkom”, aldus Manu De Meester van Unizo. “In een supermarkt zien wij bijvoorbeeld geen graten.”

En ook burgemeester Kris Declercq (CD&V) verwelkomt het project met open armen. “Ik ben erg trots als burgemeester. R. Plaza wordt een aanwinst voor onze mooie stad.”

Retail

Wenst u meer info over Retail-projecten?
Neem gerust contact op met ons of neem een kijkje op volgende pagina.