Back to top

Nieuwbouwvleugel VBS De Tandem, Roksem

Wanneer de aannemer snelheid koppelt aan kwaliteit én een "tandem" vorm met bouwheer, architect, studiebureau’s, onderaannemers, … wordt bouwen een plezier. De nieuwbouw voor VBS De Tandem is het resultaat van een sterk staaltje teamwork en huisvest na de krokusvakantie de leerlingen van de afdelingen in Roksem en het nabijgelegen Westkerke op de bestaande schoolsite langs de Brugsesteenweg in Roksem.

Het nieuwe schoolgebouw bestaat uit een compact volume met een duidelijke organisatie waarbij de kleuterklassen met speelstraat, polyvalente ruimte, buitenschoolse kinderopvang met aparte ingang en leraarskamer op het gelijkvloers worden voorzien. De buitentrap op de speelplaats geeft dan weer rechtstreekse toegang tot de verdieping waar de klassen voor het lager onderwijs gelegen zijn. Alle klassen zijn verbonden met met de centrale open ruimte die functioneert als bib / leerstraat.

Dit project kwam tot stand i.s.m. Architecten Groep III, Istema (studiebureau technieken en VK Architects & Engineers (studiebureau stabiliteit) via een huursubsidieprocedure.