Back to top

Basecamp Club Brugge

Samen met Club Bruggen bouwen we aan een nieuwe uitvalsbasis te West-Kapelle. Dat Club Brugge naar Westkapelle ging verhuizen, stond al even vast. Met een mooie animatiefilm werd het oefencentrum op de site Molenhoek aan de wereld bekend gemaakt. Een indoor sporthal, ruimte voor de A-kern, beloften en contractspelers, slaapkamers, een revalidatiebad, restaurant en nog heel wat meer, Club bouwt duidelijk aan een nieuwe uitvalsbasis. Samen met partner Belfius wordt die uitvalsbasis nu een echte thuis, het Belfius Basecamp.

Project details

Bouwplaats: 
Westkapelle
Bouwheer: 
Club Brugge NV
Architect: 
Goedefroo + Goedefroo architecten
Project startdatum: 
mei 2018
Bouwperiode: 
in uitvoering
Bruto oppervlakte: 
5.000 m2

Project description

De gelijkvloerse verdieping van het balkvormige gebouw beslaat een oppervlakte van een kleine 5.000 m2 en huisvest alleen sportgerelateerde functies. Via de ruime inkom kan men naar enkele vergaderzalen en een ruim auditorium waar de spelers tactische besprekingen met video-ondersteuning kunnen krijgen en ook persmomenten zullen plaatsvinden. Daarachter ligt de sportieve zone, met kleedkamers voor de spelers, lokalen voor de medische staf en een fitnesszaal. Palend aan de fitness en visueel met elkaar verbonden is er een wellnessgedeelte met een revalidatiebad van 11 bij 4 meter, een cryospa en een sauna. In een aanpalend volume is er een indoor voetbalveld in kunstgras van 50 bij 42 meter. Op de eerste verdieping bevinden zich de kantoren van de technische staf die uitkijken op de fitness, het restaurant en het spelershome. Op de tweede verdieping zijn er 40 eenpersoons- en 5 tweepersoonskamers voor de A-kern en een landschapskantoor voor administratieve functies.