Back to top

Crop's diepvriesmagazijn

Op de productiesite van Crop's te Ooigem bouwde Alheembouw een nieuw diepvries hoogbouwmagazijn. Samen met het bestaande diepvriesmagazijn en de productiefabriek moet deze nieuwbouw de groeiplannen van de diepvriesgroenten- en fruitfabrikant mogelijk maken. Het diepvriesmagazijn is 82 meter lang, 38 meter breed en 41 meter hoog. Bij de oplevering was het het hoogste automatische diepvriesmagazijn in de Benelux. Op vijftien opslagniveaus kunnen ruim 20.000 pallets met diepgevroren groenten en fruit gestockeerd worden.

Project details

Bouwplaats: 
Ooigem
Bouwheer: 
Crop's
Project startdatum: 
oktober 2014
Bouwperiode: 
oktober 2014 tot december 2015
Bruto oppervlakte: 
3.100 m2

Project description

Op het moment van de ingebruikname eind 2015 was deze hoogbouw met zijn 41 meter het hoogste diepvriesmagazijn in de Benelux. Het gebouw is 82 meter lang en 38 meter breed. De 15 opslagniveaus bieden plaats aan 20.000 pallets die vervoerd worden door vijf automatische magazijnrobots. Pallets in het magazijn worden zowel vanuit de productiefabriek als van externe locaties ingevoerd. Voor de inslag wordt iedere pallet gecontroleerd op afmetingen en gewicht. Externe en industriële pallets, goed voor 20% van de totale opslagcapaciteit, worden eerst op een slave pallet geplaatst. Dat optimaliseert het opslagproces in het automatisch magazijn.

Gespecialiseerde software van Egemin neemt de volledige logistieke aansturing van alle transport- en opslagsystemen op zich, van de inslag en opslag in het magazijn tot uitslag en transport naar de verzendingszone.