Back to top

Hectaar HQ, Roeselare

Indrukwekkend nieuw kantoor langs de E403 in Roeselare

In de zomer van 2024 verhuist Hectaar - projectontwikkelaar gespecialiseerd in nieuwbouwwoningen, appartementen en bouwen op maat - van de Westlaan in Roeselare naar een vlot bereikbaar nieuw kantoorgebouw langs de snelweg E403. Inmiddels zijn dertig collega’s actief om mee verder te bouwen aan succesvolle ontwikkelingen. Naast het groeiende team, breidt dus ook het werkgebied verder uit. Waar vroeger vooral gefocust werd op locaties in West- en Oost-Vlaanderen wordt nu ook gezocht en gebouwd in Vlaams-Brabant, Antwerpen en Henegouwen. De bouw van het nieuw kantoor is dan ook een logische volgende stap.

Hectaar zal zich vestigen op de twee bovenste verdiepingen van het gebouw. De overige kantoorruimtes zijn vrij voor verhuur, met oppervlaktes van 208 tot 825 m². Het kantoorgebouw is voorzien van een gemeenschappelijke, polyvalente zaal voor het organiseren van evenementen en seminaries. Door de open ruimtes en systeemvloer blijft de indeling flexibel en kan de huurder de afwerking naar noden en wensen helemaal zelf bepalen.

Het ontwerp komt - net zoals het huidige kantoor in de Westlaan - van de hand van CAAN architecten, een gerenommeerd architectenbureau uit Gent.

Project details

Bouwplaats: 
Roeselare
Bouwheer: 
Hectaar
Architect: 
CAAN architecten
Project startdatum: 
december 2022
Bouwperiode: 
In uitvoering

Project description

Het ontwerp van dit unieke gebouw ligt in lijn met de visie van Hectaar, namelijk bouwen met oog voor detail, en zo architecturaal het verschil maken in het straatbeeld. Door de vormgeving van het gebouw als kubus ontstaat er veel open ruimte. Hierdoor kan er maximaal ingezet kan worden op infiltratie, groenaanleg, bomen en parking. Het gebouw zelf wordt gekenmerkt door een robuuste sokkel in plankenbekistingsbeton met daarin een parabolische opening als centrale ingang.

In de ontwerpfase waren duurzaamheid en energiezuinigheid prioriteit. De kantoren worden uitgerust met de meest hoogstaande hedendaagse technieken zoals klimaatplafonds op een geothermische warmtepomp, buitenzonnewering, zonnepanelen,  gestuurde ventilatie en verlichting, en verhoogde vloeren. Het kleinschalige project is daarnaast omringd door groen, ontworpen door tuin- en landschapsarchitectenbureau Buro Groen. Zij werkten een sterk concept uit waarbij de bezoeker terecht komt in een groene oase en via organische paden de ingang van het gebouw bereikt. Naast groen wordt ook voor fietsers aan de ingang van de site een ruime overdekte fietsenstalling voorzien. De aanwezige parkeerplaatsen worden voorzien van laadpalen.

In het gebouw zijn geen ondervangende balken, de centrale kern en gevel zijn dragend. De kantoorverdiepen krijgen door de indeling een maximaal aan natuurlijk licht en worden langs de buitenzijde afgewerkt met zonnescreens. Via een slim liftsysteem kunnen bepaalde toegangen tot verdiepen vrijgegeven worden. Deze liften komen rechtstreeks uit op de kantoorvloeren wat leidt tot een open gevoel.

Renders

Fotogallerij Hectaar HQ (16/12/2022)

Fotogallerij Hectaar HQ (14/02/2023)

Fotogallerij Hectaar HQ (09/03/2023)

Fotogallerij Hectaar HQ (03/05/2023)

Fotogallerij Hectaar HQ (07/09/2023)