Back to top

Internaatgebouw Priorij van Bethanië

Na de uitbreiding (sportcomplex) voor de Abdijschool van Zevenkerken op de site van de Sint-Andriesabdij heeft Alheembouw een nieuw internaat gerealiseerd voor de meisjes van het eerste jaar. Het meisjesinternaat - verbonden aan de abdijschool van Zevenkerken die voorziet in ASO voor jongens en meisjes - bevindt zich iets verderop (ca. 1,5 km) in de groene oase van de Priorij van Bethanië.

De opdracht bestond uit het slopen van het bestaande internaatgebouw (voormalige boerderijgebouw) en twee vrijstaande bijgebouwen én het bouwen van een nieuw meisjesinternaat met geïntegreerde fietsenberging (incl. omgevingsaanleg) op dezelfde locatie als het bestaande internaat.

Het dwarse gebouw van de nieuwe L-vormige vleugel is een kopie van het oude internaatgebouw/boerderijgebouw (vermeld op de inventaris onroerend erfgoed) waarbij typische neoromaanse detailleringen - raamopeningen met rondboog, gevelritmiek, , oculusvenster, raam- en deurdorpels, metselverband, … - identiek werden overgenomen. Op het gelijkvloers niveau van dit gedeelte zijn o.a inkomhal, bergruimtes, polyvalente klas, keuken, sanitair, … voorzien. De dakverdieping telt 17 éénpersoonskamers.

In het langse gebouw - gekenmerkt door zijn gevel- en dakafwerking in antracietkleur kleidakpannen - bevinden zich een polyvalente ruimte en fietsenberging op het gelijkvloers. In de dakverdieping zijn 20 éénpersoonskamers voorzien.

De trappenhal en lift bevinden zich in het volume die de verbinding maakt tussen het dwarse en langse gebouw.

Project details

Bouwplaats: 
Loppem
Bouwheer: 
Priorij van Bethanië
Architect: 
Groep 3
Project startdatum: 
December 2022
Bouwperiode: 
12 maanden
Bruto oppervlakte: 
- m2

Project description

Hoofdaannemer: Alheembouw
Architect: Groep 3
Ing. stabiliteit: Establis
Ing. technieken: Certuz