Back to top

Nieuwbouwsite Linum Group

Linum Group breidt uit, en hoe! Het succesvolle concern van de West-Vlaamse familie Vanderbeke bestaat uit vier bedrijven die continu groeien. De hoofdzetel in Kuurne werd daardoor stilaan te klein, een nieuwe site drong zich op. In deze nieuwbouw moest meteen de gehele Linum Group passen met kantoren en opslagruimte voor elk bedrijf. Het resultaat is een spectaculair totaalproject op Kortrijk-Noord. Eind 2019 mikt Linum hier definitief neer te strijken en vertrouwt daarbij op onze expertise in industrie- en kantoorbouw.

Project details

Bouwplaats: 
Kuurne
Bouwheer: 
Linum Group
Architect: 
V2-Architecten
Project startdatum: 
september 2018
Bouwperiode: 
in uitvoering
Bruto oppervlakte: 
34.000 m2
Peri Maximo Linum

Project description

Deze nieuwbouw is zeer mooi gelegen op een bedrijventerrein dat slim gebruik maakt van een gemeenschappelijk bufferterrein. De Linum site bestaat enerzijds uit een kantoorgebouw van drie verdiepingen hoog van elk 1000 m², anderzijds uit een magazijn van 14.000 m².

Het kantoorgebouw bevat twee structurele wanden uit beton dat ter plaatse werd gestort. Het gaat om zichtmuren die aan een prefabstructuur hangen. Met 15 meter hoog en amper 20 cm dik vormde dit een mooie uitdaging. Aangezien deze muren de windlast opnemen, maakt dit meteen een slankere uitvoering van de prefabstructuren mogelijk.

Ook bijzonder zijn de betonvloeren in het magazijn. Die zijn supervlak en van hoogwaardige kwaliteit in functie van een smalgang palletstelling. Ook hier werd dus uiterste precisie vereist.
Om nog compacter te kunnen stockeren, heeft deze loods ook mobiele rekken. Hiervoor werden de nodige rails in de vloer voorzien.

Tot slot springt deze nieuwbouw er ook uit qua design. Want de smaakvolle architectuur stopt niet bij de kantoren, maar wordt ook doorgetrokken naar het industriegebouw. Dat geeft de hele site een bijzondere meerwaarde en een zeer geslaagde look.