Back to top

Uitbreiding Poco Loco Roeselare - Tortillafabriek

Snack Food Poco Loco, tex-mex producent én marktleider in zijn branche binnen Europa, blijft uitbreiden in Roeselare. Drie jaar na de ingebruikname van het hoogbouwmagazijn langs de Pildersweg wil het dochterbedrijf van de Finse groep Paulig op het naastliggende perceel een nieuwe vestiging met drie productielijnen voor tortilla's neerpoten.

LIVESTREAM

Project details

Bouwplaats: 
Roeselare
Bouwheer: 
Snack Food Poco Loco NV - part of Paulig
Architect: 
Bureaupartners architecten & ingenieurs
Project startdatum: 
augustus 2021
Bouwperiode: 
In uitvoering
Bruto oppervlakte: 
10.300 m2

Project description

Een oppervlakte van 10.000 vierkante meter, drie productielijnen voor tortilla’s maar ook ruimte voor toekomstige uitbreidingen, 14,5 meter hoog en een brug van 10 meter lang als verbinding met het naastgelegen hoofbouwmagazijn. Dat is kort samengevat de nieuwe tortillafabriek die het Finse familiebedrijf Paulig, waar Poco Loco sinds 2010 toebehoort, in Roeselare neerpoot. En die komt er omdat de nood hoog is. “We zijn marktleider binnen tex-mex in Europa”, vertelt Arnauld Demoulin, verantwoordelijke Customer Brands bij Paulig. “In België produceren we de merken Poco Loco, Santa Maria en ook tal van huismerken. Tex-mex is bovendien één van de snelst groeiende branches binnen de voedingsindustrie, zelfs in tijden van corona, want het zijn producten die mensen samenbrengen.” Ook CEO bij Paulig, Rolf Landau, bevestigt dat: “Het is echt een markt die explodeert.” Beste bewijs is dat Paulig op vandaag al 2,5 miljoen tortilla’s per jaar produceert of, als je ze allemaal op en rijtje zet, vier keer de afstand van de aarde naar de maan. “We willen aan die vraag blijven beantwoorden, maar ook innovatief zijn. We zullen hier in Roeselare dan ook niet enkel inzetten op de klassieke tortilla’s, maar ook tortilla’s maken met bijvoorbeeld groenten.”

De investering van 45 miljoen euro is de grootste die Paulig in haar 145-jarig bestaan ooit deed buiten thuisland Finland. “We zijn in Roeselare dan ook een blijvertje”, lacht Landau.” “Het is logisch dat de nieuwe fabriek hier ingepland wordt”, gaat Thomas Panteli, verantwoordelijke Supply Chain en Sourcing bij Paulig, verder. “We hebben hier stevige fundamenten, er is de directe link met de hoogbouw wat onnodig transport voorkomt, we werken goed samen met het stadsbestuur en we hebben hier een vaste ploeg van meer dan 700 personeelsleden. De productiesite in Roeselare is nu al de grootste binnen de hele Paulig-groep.”

Tot slot moet de nieuwe fabriek vanaf dag één CO2-neutraal zijn. “In deze nieuwe vestiging kunnen we de best practices van onze bestaande fabrieken integreren om de energie-efficiëntie te maximaliseren en de klimaateffecten te minimaliseren. De locatie van de fabriek maakt het ook mogelijk om de logistieke stromen te optimaliseren en de nood aan transport te verminderen”, zegt Panteli.

Alheembouw staat in voor de wind- en waterdichte ruwbouw van de nieuwe productievestiging

  • Funderingen
  • Vloerplaat
  • Prefab betonstructuren
  • Wanden
  • Raam- en schrijnwerk
  • Poorten
  • Staalstructuren
  • Dakbedekking en -dichting
Paulig - Poco Loco

Poco Loco - part of Paulig

Paulig is een familiebedrijf in voedingsmiddelen en dranken dat een nieuwe, duurzame eetcultuur ontwikkelt – een cultuur die goed is voor mens en planeet. Paulig zorgt voor alles wat lekker is: koffie en dranken, tex-mex en specerijen, snacks en plantaardige voeding. De merken van het bedrijf zijn Paulig, Santa Maria, Risenta, Gold&Green en Poco Loco.

Paulig heeft meer dan 2.000 gepassioneerde medewerkers in 13 verschillende landen die zich allen samen inzetten voor hetzelfde doel: een leven vol smaak! Paulig wil vooroplopen bij verandering, want smaak is de sleutel tot het bouwen van een betere wereld. Wat we vandaag op ons bord of in ons kopje hebben, zal het verschil maken voor de toekomst.