Back to top

Vanheede

Op de bedrijfssite van de Vanheede Environment Group in Billy Berclau in Frankrijk bouwde Alheembouw een sorteerplaats voor niet-gevaarlijk afval. De bouw omvat een opslagplaats, logistieke en technische gebouwen en burelen. Alle gebouwen werden opgetrokken met ter plaatse gestort beton en premuren met hoogtes tussen de 5 en 11 meter.

Project details

Bouwplaats: 
Billy Berclau
Bouwheer: 
Vanheede France
Architect: 
Pierre Coppe
Project startdatum: 
maart 2012
Bouwperiode: 
maart 2012 tot september 2013

Project description

Vanheede Environment Group biedt aan meer dan 10.000 klanten een duurzame, efficiënte en economische oplossing op het gebied van afvalmanagement. De groep behoort tot de top in de Benelux en Noord-Frankijk en heeft de ambitie om zijn activiteiten uit te breiden binnen en buiten Europa.

Het bedrijf verzamelt en sorteert bijna 800.000 ton afval waarvan bijna 90% gerecycleerd wordt en een nieuwe nuttige toepassing vindt.

Alheembouw bouwde voor Vanheede een nieuwe sorteerplaats voor niet-gevaarlijk afval op hun site in Billy Berclau in het noorden van Frankrijk. In totaal bevatte de opdracht een opslagloods, logistieke en technische gebouwen en burelen. De gebouwen werden opgetrokken in ter plaatse gestort beton en premuren met hoogtes tussen de 5 en 11 meter.

Premuren of dubbele wanden vormen een snelle en economische oplossing. Ze bestaan, zoals de naam laat vermoeden, uit twee platen van industrieel glad gewapend beton die met tralieliggers aan elkaar verbonden zijn. De dubbele wanden worden in de fabriek vervaardigd en ter plaatse gemonteerd volgens plan. De holle ruimte tussen de wanden wordt dan ter plekke met beton volgestort.