Back to top

Verduyn Agricolas

Group Verduyn is een Europese speler in de sector van de verse groenten. Ze telen, wassen, sorteren, triëren, snijden, verpakken en verkopen verse groeten. Ze leveren zowel aan de versmarkt, als aan de foodservice-sector en de industrie. In het kader van de uitbreiding van hun activiteiten bouwde Alheembouw een koelcel voor de opslag van verse groenten, een hal voor de verwerking van verse groenten en lokalen voor het personeel. Bovendien stonden we in voor de aanleg van nieuwe verharding op de site.

Project details

Bouwplaats: 
Kortemark
Bouwheer: 
Verduyn nv
Architect: 
Claeys Architectenbureau bvba
Project startdatum: 
mei 2017
Bouwperiode: 
mei 2017

Project description

Group Verduyn is een Europese speler in de sector van de verse groeten. Op gebied van wortelen is het met 120.000 ton per jaar zelfs marktleider. Sinds de oprichting in 1965 groeide het bedrijf uit tot een internationale speler in de wereld van groenten voor industrie, versmarkt en food-service.

Met het oog op een verdere uitbreiding van hun activiteiten liet Verduyn door Alheembouw een koelcel bouwen voor de opslag van verse groeten. Belangrijk is dat het gaat om een milieuvriendelijke en energiezuinige koelinstallatie op basis van ammoniak. Dit sluit aan bij de ambitie van Verduyn om duurzaam te ondernemen.

Bij de gekoelde opslagruimte horen ook een nieuwe fabriekshal voor de verwerking van verse groenten en personeelslokalen.